MALZEMELER
Hamur için;
2 su bardağı ılık süt
1 paket yaş maya
1 yumurta
Yarım su bardağı sıvı yağ
3 çorba kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
Aldığı kadar un
Krema için ;
4 su bardağı süt
5 çorba kaşığı tepeleme un
1 su bardağı şeker
2 paket vanilin
1 paket krem şanti
Üzeri İçin ;
Hazır çikolata sosu veya pudra şekeri
YAPILIŞI
Krema için süt,un, ve şekeri küçük bir tencereye alıp karıştırarak pişiriyoruz. Koyulaşınca ocağın altını kapatıp,vanilya koyup karıştırıyoruz. Krema soğuğunda bir paket krem şanti koyup güzelce çırpıyoruz. Buzdolabına koyup dinlendiriyoruz. Krema bir gün önceden yapılıp bekletilirse, daha güzel oluyor. Hamur için ılık sütün içinde maya ve şekeri çözününceye kadar karıştırıyoruz. Yoğurma kabına yumurta,yağ, hazırladığımız sütlü karışım, mahlep ve tuzu koyup güzelce karıştırıyoruz. Unu yavaş yavaş ilave ediyoruz. Sert bir hamur olmayacaklar. Kulak memesinden daha yumuşak bir hamur olacak. Hamur 20 dakika kadar mayalanacak. Sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp ,toplar yapılarak, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizi lir.Bezeler 20 dakika kadar da tepside mayalandırılır. Isıtılmış 200 derecelik fırında pembeleşene kadar pişirilir. Çikolata sosu arkasındaki tarife göre hazırlanır. Soğuyan pastalar ikiye kesilerek,arasına krema sürülür. Servis tabağına alınıp, üzerine çikolata sosu dökülür. Arzuya göre pudra şekeri serpilir. Afiyet olsun..
Yorumlar
Yorum Gönder