Malzemeler
1 litre süt
125 gram margarin ya da tereyağı
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kakaolu bisküvi
İri dövülmüş ceviz
Bisküvili Lokum Yapılışı
Lokum için ilk olarak margarin ya da tereyağını eritin.
Eriyen yağın içine unu ekleyip güzelce kavurun.
Kokusu çıkan un kavurun ve sütü yavaş yavaş ilave edin.
Topaklanması için sürekli karıştırarak şekerini de ilave edin.
Koyulaşıp kıvam alana kadar lokum malzemelerini pişirin.
Muhallebi göz göz olunca ocaktan alın ve 10 dakika kadar mikser ile çırpın.
Çırpılan muhallebinin içine bu aşamada vanilyasını da ekleyin.
Bisküvileri rondodan geçirip un haline gelmelerini sağlayın.
Orta boy bir fırın tepsisine yayın ve üzerine dikkatlice muhallebiyi döküp düzleyin.
1-2 saat kadar bu şekilde buzdolabında bekletin.
Sonrasında dikdörtgen dilimler şeklinde kesin ve ucuna biraz ceviz serpip rulo şeklinde sarın.
Sardığınız ruloları bolca bisküvilere batırıp servis edebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder