Ekler pasta


Malzemeler
Hamuru için:

100g margarin veya tereyağ
1 su bardağı su
1 su bardağı un
4 yumurta
Bir fiske tuz VE 1 yemek k. Şeker
İç dolgusu için:

1 lt süt
1 buçuk su bardağı şeker
2 yumurta sarısı
4 tepeleme yemek kaşığı un (1 su bardağından 1 parmak eksik)
1 yemek k. Nişasta
1 yemek kaşığı tereyağı
2 paket vanilya
Hazırlanışı

100 gr margarin ve 1 su bardağı su tencereye konup kaynatılır tuz VE şeker konur . 1 su bardağı un eklenir. 3 dk kadar daha karıştırılır. Ocaktan alınır. Ilk sıcaklığı çıktıktan sonra 4 yumurta teker teker mikser ile çırpılarak ilave edilir. Koyu krema kıvamına gelene dek en az 5 dk çırpılır. Yağlı kağıt serili tepsiye sıkma poşeti yardımı ile ya da kaşık yardımı ile uzun şeritler dizin. Aralıklı olarak kabarınca birbirine yapışmasın. 170 C fırında üzeri kızarana dek en az 20 dk pişirilir. Sönmesin diye fırını kapatın ama içinden çıkarmayın.

Sütü ocağa alın. Şeker, yumurta sarısı, un ve nişastayı ekleyip karıştırın. Kaynayınca ocaktan alın. Tereyağı ve vanilyayı ekleyip mikserle 5 dk kadar çırpın. Ekler ve krema soğuyunca şırınga ya da sıkma poşeti yardımıyla kremayı eklere doldurun.
🍫
Üzeri için: 2 pk bitter çikolatayı benmari usulü eritin ve 2 yemek k. Sıvıyağ katın . Krema koyduğunuz ekleri erittiğiniz çikolataya batırın . Ama profiterol yapacaksanız da herhangi bir çikolata sosu ile de yapabilirsiniz.

Yorumlar