3 tane yumurta
Yarım Su bardağı şeker
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı salep yada damla sakızı
2 paket krem şanti
YAPILIŞI
3 yumurta ve şekeri 10 15 dk mikserle çırpın beyaz kek hamuru görüntüsü alana kadar 2 su bardağı sütü ekleyin salep yada damla sakızı hangisini tercih edersiniz ben salep kullandım tekrar mikserle çırptım ölçerek ikiye ayırdım yarısına çikolatalı kremsanti ilave edip 10 dk çırptım dondurma kıvamı alıyor zaten diğer yarısınada sade krem şantiyle aynı işlemi uyguladım çok lezzetli denemenizi tavsiye ederim ( püf noktası yumurta ve şekerin çok iyi çırpılması yumurta kokusu olmuyor)NOT: Bu tarifi pişirerekte yapabilirsiniz yumurta ve şekeri çırpın soğuk süte ilave edin salebi katın kaynayana kadar karıştırın sonra soğutun ve iki paket krem şantiyi ilave edin iyice çırpın saklama kablarına koyun ve dondurun ..
Yorumlar
Yorum Gönder