Malzemeler
250 gram taze tel kadayıf
100 gram tereyağı
200 gram tuzsuz
Künefe peyniri şerbeti için
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
HAZIRLANIŞI
Önce şerbeti hazırlayın su ve şekeri tencereye alıp karıştırın ve kaynamaya bırakın kaynamaya başlayınca orta ateşte 15 Dakika kadar kaynatın kıvamlı bir şerbet olsun. Şerbeti soğumaya bırakın.
Tereyağını eritin.
Kadayıfları elinizde küçük küçük kopartın veya bıçakla doğrayın.
Tereyağını üzerine gezdirip iyice karıştırın.
Kadayıfın yarısını 24 cm lik tavaya yerleştirin. üzerine dilimlenmiş künefe peynirini dizin.
Kısık ateşte alt kısım kızarana kadar pişirin. Bir tabak yardımı ile ters çevirin arka tarafında aynı şekilde pişirip servis tabağına alın üzerine soğuyan şerbeti gezdirip bekletmeden servis edin afiyet Şifa olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder