6 su bardağı un
4 su bardağı su
1 yemek kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 silme çay kaşığı tuz
Lokmanın şerbeti için
3 su bardağı şeker
2.5 su bardağı su
1 dilim limon
Öncelikle lokmanın şurubunu hazırlayın.Bunun için şeker,su ve limonu tencereye koyup kaynamaya bırakın.İri gözler çıkana kadar kaynatmaya devam edin.
Şurup biraz koyu olacak ki bal havası versin.Ama bal kadar koyu olmayacak tabi :)
Hamur malzemelerinin hepsini bir kaba koyup mikserle iyice çırpın
Hamurun kıvamı koyu kek kıvamında olmalı
Üstünü kapatıp 1 saat kadar mayalandırın
Tencereye yağı koyup kızdırın
Hamurdan elinizi yumruk yapar gibi yapıp alın.(Ben makinemin içine koyup sıktım)
Hafifçe sıktırın.Yağa batırılmış tatlı kaşığıyla,yumruğunuzun üzerinde kalan hamuru alın ve yağa atın.Bu işlemi yaparken gayet seri olmalısınız.
Lokmaları sık sık karıştırak kızartın.
Yağdan alır almaz soğuk şurubun içine atıp 2 dakika bekleyin.
Kolay gelsin
Afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder