Malzemeler:
✅1 litre süt
✅1 su bardağı un
✅1 su bardağı toz şeker
✅150 gr margarin veya tereyağı
✅1 paket hindistancevizi
✅Arası için:
✅1 poşet krem şanti ✅Yarım su bardağı süt.
✅Yapılışı:Yağ ve un bir tencerede unun kokusu gidene kadar kavrulur, süt, şeker eklenir bu aşamada istenirse damla sakızı eklenir ve karıştırılarak pişirilir, vanilya ilave edilir ve ocaktan alınır. Mixerle çırpılır. Fırın tepsisinin altı bolca hindistancevizi ile kaplanır. Muhallebi yavaşça tepsiye dökülür. 1 gece buzdolabında bekletilir. Kremşanti süt ile açılır. Muhallebinin üzerine sürülür. Tepsideki muhallebiyi eninden 3’e boyundan 7’ye kesilir( ben bu sefer ortan 2'ye eninden 7'ye kestim). Ucuna ceviz konulur, rulo sarılıp hindistancevizine bulanır ve servis tabağına alınır. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder