Yaş pasta


Pandispanya için;
4 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı un
Yarım çay bardağı sıcak su
Yarım çay bardağı nişasta
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartmatozu
Kreması için;
2 su bardağından biraz fazla süt
2 yumurta sarısı
1 çay bardağı şeker
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilya
1 paket toz olarak krem şanti
Yapılışı: Krema için bütün malzemeleri tencereye koyup sürekli karıştırarak pişirin. Kaynadıktan sonra altını kapatıp vanilyasını ekleyin. Biraz soğuyunca bir paket krem şantinin içinden 2 yemek kaşığı alıp pişirdiğiniz kremaya ekleyip iyice çırpın. Geri kalan krem şantiyi de yaklaşık yarım su bardağı sütle ayrı bir kapta çırpın. Bu pastanın dışına ince bir tabaka krem şanti sürmek için 👍
Arası için; muz
Üzeri için; 100 ml sıvı kremayı ısıtın. 100 gr sütlü-bitter çikolatayı ekleyin ve karıştırın. 
Yapılışı: Pandispanya için yumurta sarısı ve beyazlarını ayırın. Yumurta sarılarını şekerle rengi açılana kadar iyice çırpın. Diğer malzemeleri de ekleyip çırpın. Ayrı bir kapta yumurta beyazlarını iyice köpürtene kadar çırpın. Sonra yumurta sarılı karışıma 3 seferde köpürmüş yumurta beyazlarını hafif hafif ekleyin havasını kaçırmadan karışıma yedirin. Ben büyük boy dikdörtgen borcamda yaptım ama fırın tepsisinde de yapabilirsiniz bu şekilde biraz daha ince olabilir ama. Borcamın tabanına yağlı kağıt koyup kel harcını dökün. Düzgünce yayın. 170 derecede kürdan temiz çıkana kadar pişirin. Kek ince olduğundan çabuk pişer. Çok pişirip kurutmayın. Fırından çıkan ve soğuyan keki uzunlamasına 3 e bölün. Dilerseniz keki çok az sütle ıslatabilirsiniz ama çok yumuşak olduğu için ben ıslatmadım. Arasına hazırladığınız kremayı muz dilimlerini koyun. 3 katlı olarak pastayı tamamlayın. Dışını kaplamak için çok az hazırladığımız krem şantiyi sürün. Çikolata sosunu dökün afiyet olsun 😊😊

Yorumlar