ISLAK KEK
Malzemeler;
3 yumurta
2 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı süt
1 vanilya
1 paket+1 çay kaşığı kabartma tozu
3 su bardağı un
3 çorba kaşığı kakao
Üzerine isterseniz hindistan cevizi serpebilirsiniz
NOT; Tarifin orijinali budur ama dilerseniz yumurtasını, sosunu kenara ayırdıktan sonra ilave edebilirsiniz.
HAZIRLANIŞI
1)Yumurta ve şekeri yaklaşık 8-9 dakika kadar iyice katı krema kıvamına erişinceye dek çırpın. Ardından yağını ekleyip bir çırpın sonrada sütü ekleyip karıştırdıktan sonra kakoyu ve vanilyayı ekleyip iyice bir çırpın pütürlük gidene kadar.
2)Bu sıvı karışımdan tam 4 çorba kepçesi bir kenara ayırın.
3)Unu yavaş yavaş ekleyin. Son olarakta kabartma tozunu ekleyip yağlanmış tepsiye dökün. Önceden ısıtılmış 170 derecede olan fırına verin.
4)Kek piştikten sonra çıkartın, ilk sıcaklığı gidince dilimleyin ardından her tarafına yayılıcak şekilde kenara ayırdığınız sıvı karışımı üzerine dökerek yedirin.
Afiyet olsun..
Malzemeler;
3 yumurta
2 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı süt
1 vanilya
1 paket+1 çay kaşığı kabartma tozu
3 su bardağı un
3 çorba kaşığı kakao
Üzerine isterseniz hindistan cevizi serpebilirsiniz
NOT; Tarifin orijinali budur ama dilerseniz yumurtasını, sosunu kenara ayırdıktan sonra ilave edebilirsiniz.
HAZIRLANIŞI
1)Yumurta ve şekeri yaklaşık 8-9 dakika kadar iyice katı krema kıvamına erişinceye dek çırpın. Ardından yağını ekleyip bir çırpın sonrada sütü ekleyip karıştırdıktan sonra kakoyu ve vanilyayı ekleyip iyice bir çırpın pütürlük gidene kadar.
2)Bu sıvı karışımdan tam 4 çorba kepçesi bir kenara ayırın.
3)Unu yavaş yavaş ekleyin. Son olarakta kabartma tozunu ekleyip yağlanmış tepsiye dökün. Önceden ısıtılmış 170 derecede olan fırına verin.
4)Kek piştikten sonra çıkartın, ilk sıcaklığı gidince dilimleyin ardından her tarafına yayılıcak şekilde kenara ayırdığınız sıvı karışımı üzerine dökerek yedirin.
Afiyet olsun..
Yorumlar
Yorum Gönder