Lokma tatlısı

LOKMA TATLİSİ

4 su bardağı un
2,5 su bardağı su
1 yemek kasigi seker
1 tatli kasigi maya veya yarim pkt yas maya
1 tatli kasigi tuz
Şerbeti için
3,5 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu

Kizartmak icin sivi yag (Benim yağ evde bitmişti.  Yağı az oldu.  Siz biraz daha fazla yağda kizartabilirsiniz😊) Hazırlanışı:
Öncelikle şerbeti tencereye alin. Kaynadıktan sonra 10 dakika daha kaynatarak ocaktan alin. Soğumaya birakin.  Hamur mazemelerini bi kaba alin.Cirpiciyla veya mikserle cirpin. Uzerini örterek yarım saat dinlenmeye birakin..
Hamuru sıkma torbasina veya kalın buzdolabı posetine doldurun. Ucunu az kesin. Makasin demir kismini yağlayın. Siviyagini tencereye alin. Hamuru tencereye makasla kesip kesip birakin..Bu işlemi oldukça seri yapmaya çalışın.  Yoksa yuvarlak olmuyor. Sagli sollu karistirarak kizartin.. Biraz fazla kizarsin ama yanmasin.  Bu şekilde daha çıtır oluyor.  Kizaran lokmalari serbetin icine atin bir iki karistirip direk tabaga alin..ikinci islemi yaptiginizda lokmalari ilk lokmalarin üstüne koymayin çünkü alttakiler yumuşar yanina koymaniz daha iyi olur. Hamur bitene kadar bu islemi böyle devam ettirin.. Not: Bekledikce citirligi azalacagindan dolayı ayni gün tüketilmesi gerekir

Yorumlar