Malzemeler
2 yumurta
1 çay bardağından 1 parmak eksik toz şeker
1 çay bardağı un
1 çay kaşığı vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
Hazırlanışı
Oda sıcaklığındaki yumurtayı çırpma kabına kırın.
Şekeri ekleyin ve önce düşük devirde sonra en yüksek devirde 5 dakika kadar devamlı çırpın.
Un vanilya ve kabartma tozunu bir kaba eleyin. ( bu işlem malzemenin hava almasını ve pandispanın daha iyi kabarmasını sağlar)
Çırptığınız yumurta ve şekere ilave edin. 1 dakika daha mikserle çırpın.
Diğer tarafta tepsinin her tarafını tereyağıyla yağlayın.
Bir yemek kaşığı kadar un koyup, sallayarak tepsinin her tarafının unlanmasını sağlayın. İsterseniz tepsinin dibine tepsi ölçüsüne göre yağlı kağıt kesip koyabilirsiniz.
Pandispanya hamurunu tepsiye dökün. Birkaç kez sert bir zemin üzerine tepsiyi vurun ki içinde hava kabarcığı kalmasın.
Tepsiyi soğuk fırına sürüp 200 dereceye ayarlayın.(Benim fırınım turbo fırınlardan)
Pandispanya kenarlardan yükselmeye başlayınca fırının ısısını 150 dereceye düşürün.
Yaklaşık 20 dakika da pandispanya pişecektir.Yinede çıkarmadan bir kürdan batırıp içini kontrol etmenizi tavsiye ederim.
Fırından çıkardığınız tepsiyi kuru bir bez üzerine ters çevirin.
Tepsinin arkasına ıslak bir havlu serin ki; pandispanyanın altı terlesin ve kendini çabucak salsın.
Bu aşamada sabırsız olmayın. Yoksa pandispanyanın yarısı tepside kalabilir.15 dakika kadar beklediğiniz halde tepsiden ayırmadıysa, kenarlarını bir bıçak yardımıyla bırakmasını sağlayın.
Pandispanyanızın soğumasını beklemeden kesmeyin. Soğuyan pandispanya daha muntazam kesilir.
Afiyet olsun..
Yorumlar
Yorum Gönder