Tepsi böreği

Gece gece yine rahat duramadım ve sahur için maden suyu ile fosur fosur kabarmış peynirli kol böreği yaptım. Siz de olur da yaparsınız belki diye şuracığa bırakıp kaçıyorum. İsterseniz siz de kendiniz açabilirsiniz. Ama "yok üşengeçim, kim uğraşacak, açmayı bilmiyorum da" diyorsanız 3adet yufka ile bu boy bir tepsi börek elde edebilirsiniz.😂
Elde açacaklar için hamuru bildiğimiz un, tuz, su 1 tatlı k.da sirke.
Yufka ile yapacaklar için de 3 adet yufka.
İç Harcı için, peynir ve maydonoz. Patatesli, ıspanaklı ve kıymalı da güzel olduğu gibi pırasalı da nefistir👌🏼
Yufkalarınıza sürmek için; 1su bardağı su ve 1 çay bardağı sıvıyağ.
 Üzerine dökmek için 1 şişe maden suyu ve yarım su bardağı su.
YAPILIŞI :
Böreklik hamurunuzu yoğurun ve üzerini örtüp 30 dk dinlenmeye bırakın ki hamur daha iyi açılsın.
Dinlenen hamuru bezelere ayırıp incecik açın. Hazır yufka kullanacaksanız eğer anlatacağım tüm işlemler onun için de geçerli. Yufkanızı tezgaha yayıp üzerine sürmek için hazırladığınız sostan sürün. Peynirli harçtan heryerine gelecek şekilde yayıp rulo şeklinde sarın ve gül böreği gibi dolayın. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın. Tepsiniz komple pişmek üzere hazırladığınız böreğiniz ile tamamlanınca üzerine 1şişe maden suyu ve yarım su bardağı suyu üzerine gezdirerek dökün. Tepsiyi sıkıca streçfilm ile sarıp en az 3-4saat buzdolabında dinlendirin.
Dinlenen böreğinizi dolaptan çıkarıp üzerline yumurta sarısı sürüp çörekotu yada susam vs ekin. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında fansız pişirin. Üzerinin kızarması yeterli💕 Afiyetler olsun 🌺

Yorumlar