Etimek tatlısı tarifi

Etimek tatlısı tarifi
Etimek tatlısı tarifi

1,5 paket tuzsuz etimek
2 bardak şeker
2,5 bardak su
Muhallebisi için:
1 litre süt
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ
Üzeri için hindistan cevizi
Öncelikle şeker tavada karamelize edilir. Üzerine sıcak su ilave edilir. Karamelize şeker eriyene kadar kaynatılır. Sonra bu şerbet etimeklerin üzerine gezdirilir.
Tencereye süt, un, nişasta, şeker konur, karıştırılarak pişirilir. Piştikten sonra tereyağ ve vanilya eklenip çırpılır. Pişen krema etimeklerin üzerine dökülüp yayılır.
Soğuduktan sonra hindistan cevizi ile kaplanır. 3-4 saat dinlendirilir. Dilimlenerek servis edilir.

Yorumlar