LAHMACUN
HAMURU
4,5 su bardağı ılık su
1 paket kuru maya
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı tuz .
Aldığı kadar un
İÇ HARCI
Yarım kilo kıyma (Dana kuzu karışık)
3 adet soğan
3 adet orta boy domates
3 diş sarımsak
4 adet sivri biber
1 çorba kaşığı salça (Domates biber karışık )
4 yemek kaşığı sıvıyağ
2 tatlı kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1,5 çay kaşığı kimyon
Çeyrek demet maydanoz
1,5 tatlı kaşığı tuz
(Baharatları ve tuzu damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.)
Ilık su,maya,sıvıyağ ve tuz karıştırılır.Aldığı kadar un eklenip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapılır.Hamurun üzeri streçlenip,üzeri örtülüp 1 saat kadar mayalandırılır.
Kıyma derin bir kaba alınıp çok inceltmeden robotta çekilen soğan ve yeşil biberler eklenir.Kabukları soyulan küçük küçük doğranan domates eklenir.Salça,sarımsak maydanoz,tuz,karabiber,pulbiber,kırmızı toz biber,kimyon,sıvıyağ ve tuz eklenir.İyice harmanlanır.Mayalanan hamurdan küçük bezeler yapılır.Bezelerin üzeri kurumasın diye örtülür.Bezeler un yardımıyla fırında da kabaracağı göz önünde bulundurulup ince bir şekilde uzunlamasına merdaneyle açılıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.Üzerine harç yayılıp(harcı tepside yayın)250 derece fırında pısırılır
HAMURU
4,5 su bardağı ılık su
1 paket kuru maya
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı tuz .
Aldığı kadar un
İÇ HARCI
Yarım kilo kıyma (Dana kuzu karışık)
3 adet soğan
3 adet orta boy domates
3 diş sarımsak
4 adet sivri biber
1 çorba kaşığı salça (Domates biber karışık )
4 yemek kaşığı sıvıyağ
2 tatlı kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1,5 çay kaşığı kimyon
Çeyrek demet maydanoz
1,5 tatlı kaşığı tuz
(Baharatları ve tuzu damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.)
Ilık su,maya,sıvıyağ ve tuz karıştırılır.Aldığı kadar un eklenip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapılır.Hamurun üzeri streçlenip,üzeri örtülüp 1 saat kadar mayalandırılır.
Kıyma derin bir kaba alınıp çok inceltmeden robotta çekilen soğan ve yeşil biberler eklenir.Kabukları soyulan küçük küçük doğranan domates eklenir.Salça,sarımsak maydanoz,tuz,karabiber,pulbiber,kırmızı toz biber,kimyon,sıvıyağ ve tuz eklenir.İyice harmanlanır.Mayalanan hamurdan küçük bezeler yapılır.Bezelerin üzeri kurumasın diye örtülür.Bezeler un yardımıyla fırında da kabaracağı göz önünde bulundurulup ince bir şekilde uzunlamasına merdaneyle açılıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.Üzerine harç yayılıp(harcı tepside yayın)250 derece fırında pısırılır
Yorumlar
Yorum Gönder