Tiramisu



Malzemeler:
3 yumurta
2 kahve fincanı toz şeker
3-3,5 kahve fincanı un
1 kahve fincanı kaynar su
1 paket kakao 25 gr
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Keki ıslatmak için:
1 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı nescafe
1 yemek kaşığı toz şeker

Kreması için:
2,5 su bardağı süt
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı un
50 gr margarin
100 gr labne

Üzeri için: Kakao

HAZIRLANIŞI

*Pandispanya(kek) için yumurta ve toz şekeri mikser ile karıştırın.

*Un, vanilya, kabartma tozu kaynar suyu ilave edin.

*Kakaoyu ekleyin karıştırın.

*Büyük kelepçeli kalıba boşaltın.

*170 derece fırında keki pişirin.

*Fırından çıktıktan sonra ılınması için biraz bekletin.

*Ortadan ikiye kesin.

*Kreması için süt,şeker,unu tencereye alın çırpma teli ile karıştırın.

*Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.

*Ocaktan indirdikten sonra margarin ve labneyi ekleyin.

*Mikser ile iyice karıştırın.

*Sıcak su,nescafe ve toz şekeri karıştırın yarısını kekin alt kısmına her yerine gelecek şekilde gezdirin.

*Kremanın yarını ekleyin.Diğer keki üzerine kapatın ve kalan kahveyi üzerine gezdirin.

*Geri kalan kremayı üzerine ilave edin edin ve kakao eleyin.

*1 gece buzdolabında bekletin ve servis edin.

Afiyet olsun..

Yorumlar