Malzemeler:
3 yumurta
2 kahve fincanı toz şeker
3-3,5 kahve fincanı un
1 kahve fincanı kaynar su
1 paket kakao 25 gr
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Keki ıslatmak için:
1 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı nescafe
1 yemek kaşığı toz şeker
Kreması için:
2,5 su bardağı süt
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı un
50 gr margarin
100 gr labne
Üzeri için: Kakao
HAZIRLANIŞI
*Pandispanya(kek) için yumurta ve toz şekeri mikser ile karıştırın.
*Un, vanilya, kabartma tozu kaynar suyu ilave edin.
*Kakaoyu ekleyin karıştırın.
*Büyük kelepçeli kalıba boşaltın.
*170 derece fırında keki pişirin.
*Fırından çıktıktan sonra ılınması için biraz bekletin.
*Ortadan ikiye kesin.
*Kreması için süt,şeker,unu tencereye alın çırpma teli ile karıştırın.
*Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
*Ocaktan indirdikten sonra margarin ve labneyi ekleyin.
*Mikser ile iyice karıştırın.
*Sıcak su,nescafe ve toz şekeri karıştırın yarısını kekin alt kısmına her yerine gelecek şekilde gezdirin.
*Kremanın yarını ekleyin.Diğer keki üzerine kapatın ve kalan kahveyi üzerine gezdirin.
*Geri kalan kremayı üzerine ilave edin edin ve kakao eleyin.
*1 gece buzdolabında bekletin ve servis edin.
Afiyet olsun..
Yorumlar
Yorum Gönder