Taş kadayıf




serbet
 bir buçuk su bardağı toz şeker 1 buçuk su bardağı su yarım ince dilim limon 10 dk kaynat.
 hamuru
 bir su bardağı un yarım su bardağı irmik yarım tatlı kaşığı Maya
1 tatlı kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı kaşığının ucunda tuz bir buçuk su bardağı su Öncelikle yarım su bardağı ılık su toz şeker ve mayayı 5-10 dakika abartıyoruz sonra çırpmak kapımıza un irmik tuz ekleyerek mayalı karışımımızı döküyoruz kalan suyu da azar azar ekleyerek çırpma teli ile karıştırıyoruz krep kıvamından biraz koyu boza kıvamında bir akışkan hamur elde ediyoruz krep tavasını ısıtarak yağlamadan hamurumuzu yarımşar kepçe döküyoruz yuvarlaklar yapıyoruz bir tarafı kızarıyor bir tarafı kızarmadan ocaktan alıyoruz kreplerin üzerinde ıslaklık kalmadan Göz göz Olana Kadar pişiriyoruz az pişmiş olan kısmın içine iri ceviz koyuyoruz sıkıca yarım ay şeklinde kapatıp Kızgın yağda kızartıp soğuk şerbeti sıcak olarak tatlıyı atıp 1 dakika beklettikten sonra çıkarıyoruz

Yorumlar