Gelin bohcası



1 adet yumurta
1 Türk kahve fincanı şeker
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı un
Arası İçin;

Orman meyveli 1 paket Krem şanti (paketin üzerinde yazan sütün yarısı eklenecek)

Hazırlanışı

Kek hamuru için bütün malzemeleri derin bir kaba alıp çırpıcı yardımıyla iyice çırpın.
Teflon tavayı ocağa alıp ısıtın.
Hazırladığınız kek karışımından 1 yemek kaşığı alıp yağsız tavaya dökün. (yaymaya çalışmayın yoksa şekil bozulabilir)
Üzerinde kabarcıklar oluşmaya başlayınca ya kadar pişirin.
Tek taraflı pişirdiğiniz keki bir poşete koyun (poşete koymamızın nedeni katlarken kırılmaması için poşete koyup ağzını kapatmayın ki hamur olmasın) iyice soğuyunca krem şanti ile arasını doldurup kapatıp servis yapın. Afiyet olsun.

Yorumlar