Malzemeler:
3 yumurta
1 çay bardağı şeker
2 yemek kaşığı ılık su
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 vanilya
1 kabartma tozu
1 limonun rendesi
1 buçuk çay bardağı un
Krema Malzemesi
1 paket süt kreması
1 paket kremşanti
1 limon rendesi
2 damla limon suyu
1 yemek kaşığı bal
Hazırlanışı
Yumurta ve şeker homojen bir kıvam alana kadar çırpılır.
Ardından yağ, su ve vanilya eklenip çırpılmaya devam edilir.
Tüm sıvılar karıştıktan sonra un ve kabartma tozu eklenip bir spatula yardımı ile karıştırılır.
Fırın tepsisine veya borcama yağlı kağıt serilip üzerine kek karışımı dökülür ve 180 derecede 15 dk kadar pişirilir.
Fırından çıkan kek soğumaya bırakılır ve tamamen soğuduktan sonra ters çevrilip yağlı kağıttan ayrılır.
Eşit büyüklükte kareler halinde kesilir.
Süt dilimlerinin kreması için ; krema ve kremşanti çırpılır.
Tamamen kıvam alan krema üzerine limon kabuğu rendesi, limon suyu ve bal eklenip çırpılır.
Hazırlanan krema ilk önce 1 dilim kek üzerine sürülüp diğer kek üzerine kapatılır.
Tüm kek parçalarına aynı işlem uygulandıktan sonra üzerine pudra şekeri serpilip 20 dk. dinlendirildikten sonra servis edilir.
Püf Noktası:
Kek hamuru hazırlarken kuru malzemeler eklendikten sonra çırpıçı yerine spatula ile karıştırmanız kekinizin daha yumuşak ve daha pofidik olmasını sağlıyacaktır.
Yorumlar
Yorum Gönder